donderdag 8 januari 2015

Gleufje in de straal

Rechtsachter gisteren
In de straal rechtsachter zitten wat gaatjes en gleufjes die ik niet helemaal vertrouw. Het is ook wat gevoelig als ik er aan kom. Ik weet niet wat ik in de voorhoeven ga tegenkomen volgende week, maar het zou kunnen dat die stralen door het ingepakt zijn in siliconenkit ook niet helemaal goed zijn.

Vooralsnog wil ik de straal nu eerst even proberen te behandelen met Betadinezalf. Jodium doodt vrijwel alle schimmels en bacteriën. Mocht dit niet lukken, dan kijk ik even verder naar de zwaardere middelen, zoals Orbenin Dry Cow, een antibiotica creme voor koeien wat goed schijnt te helpen bij rotstraal.
 http://www.hoofrehab.com/Thrush_treatment.htm

Pete Ramey heeft een speciale 'goo' verzonnen, die ook goed schijnt te werken. Het is een 50/50 mengsel van een crème tegen voetschimmel (bij mensen :)) met clotrimazol (bijvoorbeeld Canesten, verkrijgbaar bij de drogist) en een antibiotica zalf.

Hij gebruikt bij voorkeur een spuit met een lange gebogen plastic punt van het merk Monoject, waar je makkelijker diep mee in het gat in de straal kunt komen. Ik kon deze spuit niet vinden in de winkel, maar wel op internet (o.a. op http://www.medicosupply.nl/monoject-412-spuit-met-gebogen-punt-12-ml.html).

Zie ook http://www.hoofrehab.com/Thrush_treatment.htm voor de behandeling van rotstraal.